Purjehduskerho Pii järjestää Navigointi 2 -kurssin, joka on jatkoa Piin syksyllä alkaneelle Navigointi 1 -kurssille. Kurssi järjestetään seitsemän luennon mittaisena 10.3.-23.4.2020, ja se soveltuu purjehtijoiden lisäksi myös moottoriveneilijöille. Luennot pidetään tiistaisin klo 17-19 TAU:n Hervannan kampuksella. Kurssi on Suomen Navigoinninopettajien auktorisoima. Kurssille osallistuminen ei vaadi välttämättä aiempaa veneilykokemusta.

Kurssilla käydään läpi ulkomaanveneilyyn liittyviä erityispiirteitä, kuten vuorovesi-ilmiötä, turvallisuutta sekä rajamuodollisuuksia huviveneilijän näkkökulmasta. Kurssi on osa Liikenne- ja viestintäiraston myöntämän kansainvälisen huviveneenkuljettajan pätevyyskirjan vaatimuksia. Kurssin suorittanut, tarpeellisen veneilykokemuksen omaava henkilö voi hakea pätevyyskirjaa, jota vaaditaan esimerkiksi monissa ulkomailla toimivissa venevuokraamoissa. KV-pätevyyskirjojen vaatimukset ovat tiukentumassa ensi kesänä, joten luvan hakeminen ja sitä varten tarvittavat kurssit kannattaa suorittaa vielä tämän kevään aikana. Lisätietoja pätevyyskirjan hakemisesta löydät Traficomin sivuilta.

LUENNOT

Luennot järjestetään Tampereen yliopiston Hervannan kampuksella tiistaisin klo 17-19. Paikka ilmoitetaan lähempänä kurssiajankohtaa. Kurssia luennoivat Martti Leino, Emilia Pöyry sekä Tommi Mehtonen. Luennoille osallistuminen ei ole pakollista, mutta suositeltavaa tentin läpäisemiseksi. Kurssiin kuuluu seitsemän luentokertaa ja tentti:

10.3. Aloitusluento sekä ulkomaanveneily
17.3. Turvallisuus
24.3. Sää
31.3. Vuorovedenkorkeus
07.4. Vuorovesivirrat
15.4. Sijainnin määrittely (huom. poikkeuksellisesti keskiviikkona)
21.4. Reittisuunnittelu
23.4. Tentti (klo 18-22)

Luento-ohjelmaa saatetaan päivittää vielä luentoaiheiden osalta.

TENTTI

Tentti pidetään torstaina 23.4.2020 klo 18-22. Tentin uusintamahdollisuus on keskusteltavissa. Tenttimaksu sisältyy tutkintomaksuun. (Hylätyn tentin uusiminen maksaa 15 €).

KURSSILLA TARVITTAVAT VÄLINEET

Kurssilla käytännössä välttämättömiä ovat:
• Navigointi 2 -kirja
• Astelevy, mieluiten navigointimallia
• Harppi, mieluiten navigointimallia
• Laskin, lyijykynä, kumi ja viivain 

Voit lainata Piiltä kurssilla tarvittavat navigointivälineet (harppi, astelevy) ja kirjan kurssin ajaksi. Navigointivälineiden lainahinta on 5 €, samoin kuin kirjankin. Voit myös ostaa välineet itsellesi ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli haluat säilyttää kurssilla käytettävän kartan, voit ostaa sen ilmoittautumisen yhteydessä. Pii tarjoaa kurssikartan lainaan kurssin ajaksi.

KURSSIMAKSU

Navigointi 2 -kurssin hinta on 75€. Hinta sisältää tutkintomaksun 15 €.

ILMOITTAUTUMINEN

Kurssille ilmoittautuminen ja lainavälineiden varaaminen tapahtuu Kide.Appin kautta. Voit kurssille ilmoittautuessasi liittyä myös Piin jäseneksi.

Kurssille mahtuu n. 20 henkeä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen päättyy 25.2.