Ilmoittautumistapa

Pääsääntöisesti kerhon purjehduksille ilmoittaudutaan purjehduskalenterissa. Purjehduskalenteri on vain kerhon jäsenten käytössä ja linkin siihen saa kerhoon liittymisen jälkeen. Joillekin erikoispurjehduksille kuten pitkälle tai lohieskaaderille voi olla käytössä poikkeava ilmoittautumistapa mutta siitä kerrotaan erikseen tiedotuksessa.

Kerhon purjehduksille voivat osallistua kaikki kerhon jäsenet. Purjehduksilla ei useimmiten ole taitotasovaatimusta eikä osallistuminen vaadi kursseja tai muuta esitietoa. Mikäli olet aivan ensikertalainen on hyvä idea ilmoittaa asiasta purjehduksen kipparille, jotta hän osaa neuvoa tarvittavassa varustuksessa ja vastaavassa. Purjehduksen kipparin tiedot löytyvät purjehduskalenterista

Purjehduskalenteri

Purjehduskalenteri on rakennettu google sheetsin päälle ja sen käyttö on helpointa tietokoneella. Purjehduskalenteri näyttää tältä:

Esimerkki purjehdukalenterista

Purjehduskalenterissa on omat välilehdet molemmille Näsijärven veneille, Idalle ja Adalle. Piidalle on oma vastaavalla tavalla toimiva kalenterinsa. Kerhon kipparit merkitsevät avoimia purjehduksia kalenteriin omien aikatalujensa mukaan ja tämän jälkeen kerholaiset voivat ilmoittautua niihin. Kuvan esimerkissä sinisellä korostetut paikat ovat kohtia, joihin voi ilmoittautua. Huomaathan, että retkipurjehdukset kestävät usean päivän, eikä ilmoittautuminen vain osalle retkeä usein ole mahdollista. Mustalla merkityt alueet kertovat purjehduksen maksimikapasiteetista ja lisätiedoissa voi olla kerrottuna lisää purjehduksesta. Purjehduksen kuvaus sarakkeesta voit löytää esimerkiksi seuraaavia kuvauksia:

  • Jäsenpurjehdus: Yleensä illalla tapahtuva joitakin tunteja kestävä purjehdus Näsinselällä
  • Retkipurjehdus: Purjehdusretki, jossa ollaan yötä
  • Kisapurjehdus: Osallistutaan johonkin Näsijärvellä pidettävään kisaan. Kippari voi joskus edellyttää aikaisempaa kokemusta ainakin osalta osallistujia
  • Koulutuspurjehdus: Purjehdus, jolla on jokin koulutuksellinen teema
  • Oma purjehdus: Kipparin itselleen varaama purjehdus, jolla ei ole avoimia paikkoja

Täytä kalenteriin aina nimesi sekä puhelinnumero tai telegram-nick. Myös sähköpostiosoite voi helpottaa yhteydenpitoa. Yhteystiedot ovat tärkeitä, jotta kippari voi tarvittaessa ilmoittaa sinulle muutoksista, joita voi joskus tulla lyhyelläkin varoitusajalla. Mikäli erityistä tiedotettavaa ei ole kippari ei ota osallistujiin yhteyttä, vaan osallistujat tapaavat toisensa aikanaan veneellä. Olethan ajoissa. Ilmoittautumisen jälkeen on hyvä tarkastaa kuinka valmistautua purjehdukselle sekä missä veneet sijaitsevat. Purjehduksen kipparilta voi myös aina kysyä lisätietoa.