Purjehduskerho Pii järjestää Navigointi 2 -kurssin, joka on jatkoa Piin syksyllä järjestetylle Navigointi 1 -kurssille. Kurssi järjestetään seitsemän luennon mittaisena 9.3.-20.4.2020, ja se soveltuu purjehtijoiden lisäksi myös moottoriveneilijöille. Luennot striimataan tiistaisin klo 17-19 TAU:n Hervannan kampukselta. Kurssi on Suomen Navigoinninopettajien auktorisoima. Kurssille osallistuminen ei vaadi välttämättä aiempaa veneilykokemusta.

Kurssilla käydään läpi ulkomaanveneilyyn liittyviä erityispiirteitä, kuten vuorovesi-ilmiötä, säätiedotuksia, turvallisuutta sekä rajamuodollisuuksia huviveneilijän näkkökulmasta. Kurssi on osa Liikenne- ja viestintäiraston myöntämän kansainvälisen huviveneenkuljettajan pätevyyskirjan vaatimuksia. Kurssin suorittanut, tarpeellisen veneilykokemuksen omaava henkilö voi hakea pätevyyskirjaa, jota vaaditaan esimerkiksi monissa ulkomailla toimivissa venevuokraamoissa. Lisätietoja pätevyyskirjan hakemisesta löydät Traficomin sivuilta.

Koronavirustilanteesta johtuen kurssin luennoille suositellaan osallistumaan etäyhteyksien avulla. Ensimmäisellä luennolla kuitenkin jaetaan kurssilla käytettävät kartat ja muut oppimateriaalit. Pyydämme noudattamaan tällöin TAU:n koronamääräyksiä. Tampereen yliopisto ja TAMK ohjeistavat pitämään maskia aina kampuksilla ollessasi. Kampukselle voi tulla vain täysin terveenä. Kurssin tentti suoritetaan Moodle-alustalla itselle soveltuvana ajankohtana. 

LUENNOT

Luennot striimataan Tampereen yliopiston Hervannan kampukselta tiistaisin klo 17-19 luentosalista TB109. Ensimmäisellä luennolla kuitenkin jaetaan kurssilla käytettävät kartat ja muut oppimateriaalit. Luennoiden seuraaminen ei ole pakollista, mutta suositeltavaa tentin läpäisemiseksi. Luentostriimit voi katsella myös jälkikäteen. Luentojen aikataulu on seuraava:

9.3. Kurssivälineiden jakaminen ja ulkomaanveneily
16.3. Turvallisuus
23.3. Sää
30.3. Vuorovedenkorkeus
06.4. Vuorovesivirrat
13.4. Sijainnin määrittely
20.4. Reittisuunnittelu

Luento-ohjelmaa saatetaan päivittää vielä luentoaiheiden osalta.

TENTTI

Tentti suoritetaan Moodle-alustalla itselle soveltuvana ajankohtana. Tentti on mahdollista uusia, mikäli ensimmäisellä kerralla ei saa läpipääsyyn tarvittavaa pistemäärää. Tenttimaksu sisältyy tutkintomaksuun. (Hylätyn tentin uusiminen maksaa 25 €).

KURSSILLA TARVITTAVAT VÄLINEET

Kurssilla käytännössä välttämättömiä ovat:
• Navigointi 2 -kirja (voit lainata kirjan Piiltä 5 €:lla tai ostaa omaksi 34 €:lla ilmoittautumisen yhteydessä)
• Kurssikartta (lainakartta sisältyy kurssimaksuun, mutta voit myös ostaa kartan 30 €:lla ilmoittautumisen yhteydessä)
• Astelevy ja harppi, mieluiten navigointimallia (lainaa Piiltä yhteensä 5 €:lla tai osta omaksi astelevy 10 €:lla ja harppi 12 €:lla ilmoittautumisen yhteydessä)
• Laskin, lyijykynä, kumi ja viivain 

KURSSIMAKSU

Navigointi 2 -kurssin hinta on 80 €. Hinta sisältää tutkintomaksun 25 €.

ILMOITTAUTUMINEN

Kurssille ilmoittautuminen ja lainavälineiden varaaminen tapahtuu Kide.Appin kautta. Voit kurssille ilmoittautuessasi liittyä myös Piin jäseneksi.

Kurssille mahtuu n. 20 henkeä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen päättyy 28.2.